ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΤΛΑΜΑΖΟΓΛΟΥ

Με την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1924 η οικογένεια Ατλαμάζογλου βρέθηκαν πρόσφυγες στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν σε περιοχή της Καβάλας περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από την πόλη όπου μαζί με τους υπόλοιπους συγχωριανούς τους πρόσφυγες δημιούργησαν έναν νέο οικισμό τον οποίο ονόμασαν Νέα Καρβάλη.

Οι ρίζες της οικογένειας Ατλαμάζογλου είναι από την Καρβάλη της Καππαδοκίας στην Μικρά Ασία.

Μαζί τους φέρανε και το λείψανο του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στην χάρη του οποίου χτίσανε την εκκλησία του χωριού. Οι Καρβαλιώτες διατηρήσανε μέχρι σήμερα τα ήθη και τα έθιμα τους καθώς και τις πατροπαράδοτες διατροφικές συνήθειες.

H οικογένεια Ατλαμάζογλου με την εγκατάστασή της στην Νέα Καρβάλη άρχισε να δραστηριοποιείται συστηματικά με την εκτροφή βοειδών έως και το 1985. Εμείς  συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα να παρασκευάζουμε τα παραδοσιακά αλλαντικά όπως ακριβώς μάθαμε από τον παππού  και τον πατέρα μας.

Σήμερα η Νέα Καρβάλη είναι μία σύγχρονη κωμόπολη με περίπου 3000 κατοίκους και σ’ αυτόν τον τόπο που αγαπούμε και ζούμε αποφασίσαμε να στήσουμε το εργαστήριό μας.

Οικογένεια Ατλαμάζογλου

Είμαστε μία οικογενειακή επιχείρηση που παρασκευάζει με αγάπη παραδοσιακά αλλαντικά όπως ακριβώς μάθαμε από τον παππού και τον πατέρα μας. Σε αυτό το blog δημοσιέυουμε τις γευστικές μας περιπέτειες!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το Email σας δεν θα δημοσιευτεί

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΤΛΑΜΑΖΟΓΛΟΥ

H οικογένεια Ατλαμάζογλου με την εγκατάστασή της στην Νέα Καρβάλη άρχισε να δραστηριοποιείται συστηματικά με την εκτροφή βοειδών έως και το 1985.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Μπορείτε να επικοινωνήσετε για παραγγελίες στο info [@] atlamazoglou.gr και στο 2513. 316 565 Δευτέρα με Παρασκεύη από τις 09:00 έως τις 14:00

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση : Νέα Καρβάλη Καβάλας
TK : 64006
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 2510. 316 565
Email : info [@] atlamazoglou.gr