Dark
Auto
Light
Dark
Auto
Light
6971869768
ΥΛΙΚΑ:
• 1 κιλό φασόλια γίγαντες
• 2 πιπεριές φλωρίνης
• 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 κλωνάρια σέλερι ή σέλινο
• 6 καρότα
• 125 ml λάδι
• 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
• 2 φύλλα δάφνης
• αλάτι, γλυκό μπούκοβο, καπνιστή πάπρικα, μαύρο πιπέρι, θυμάρι
• 2 σουτζούκια καραμανλίδικα (απλά ή πικάντικα)
• 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
Από βραδύς βάζουμε τους γίγαντες σε νερό να μουλιάσουν.
Βράζουμε τα φασόλια για 30 λεπτά, τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και σε άλλη κατσαρόλα
σοτάρουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα σκόρδα και το σέλερι που τα έχουμε
ψιλοκόψει.
Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε την σάλτσα. Βράζουμε για 15 λεπτά και μετά αδειάζουμε σε
ένα ταψί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα καρυκεύματα και το θυμάρι. Βάζουμε το ταψί στο
φούρνο για 1,5 με 2 ώρες στους 170 οC βαθμούς.
Λίγο πριν το σερβίρουμε σε ένα τηγανάκι που έχει κάψει καλά ρίχνουμε φέτες σουτζούκι για 20-
30 δευτερόλεπτα και τις σβήνουμε με λευκό κρασί.
Βάζουμε τους γίγαντες στο πιάτο και από πάνω τοποθετούμε τις φέτες από το σουτζούκι.