Dark
Auto
Light
Dark
Auto
Light
6971869768
•Υλικά:
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/3 κούπας ελαιόλαδο
100γρ χοιρινή πανσέτα παστουρμά, ψιλοκομμένο
150γρ παστουρμά βόειοι,ψιλοκομμένο
1 1/2 κούπας κριθαράκι μέτριο
4 1/2 κούπας ζωμό λαχανικών ή κότας, ζεστό
1/2 κούπας κρασί λευκό
5 κ.σ βούτυρο
1/3 κούπας γραβιέρα Νάξου, τριμμένη
αλάτι,πιπέρι
Σε μια πλατιά κατσαρόλα σωτάρετε μόνα τους τα αλλαντικά για 5’ και τα αποσύρετε.
Στην ίδια κατσαρόλα βάλτε το λάδι, το κρεμμύδι και σωτάρετε να γίνει διάφανο. Προσθέστε το κριθαράκι και ανακατέψτε για 5’ να λαδωθεί και να σωταριστεί. Σβήστε με το κρασί, χαμηλώστε την φωτιά και προσθέστε λίγο λίγο τον ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς για 15-20’. Στο τέλος προσθέστε τα αλλαντικά,το βούτυρο και την γραβιέρα. Ανακατέψτε για ακομα 2’ σε σβηστή φωτιά και σερβίρετέ το.